Nyolc hónap börtön állatkínzásért

Jogerősen nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Hajdúböszörményi Járásbíróság szerdán gyorsított eljárásban azt a hajdúnánási férfit, aki késsel elvágta a szomszédja kutyájának a nyakát – közölte a hajdú-bihari főügyész az MTI-vel.

Pocsai Edit elmondta: a 19 éves vádlott november 6-án Hajdúnánáson egy társasház udvarán a szomszédja 6-7 hónapos kutyájának a nyakát késsel úgy vágta el, hogy az állat gégecsövét is átmetszette. Tettét az váltotta ki, hogy a kutya a férfi ablaka alatt felhalmozott szemétben keresgélt élelmet, és eközben széthordta a szemetet. Az állat elvérzett, a bántalmazást követő napon pusztult el – ismertette a főügyész. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség bíróság elé állította a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfit. A vádlottat szerdán gyorsított eljárásban nyolc hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a bíróság – jelezte Pocsai Edit.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.