Obama kamu Mátrixban szerepel

„Obama, Hatayama és Merkel: beveszik a zöld tablettát. Mindent a küzdelemért.”

Így egy teljes oldalas hirdetés a brit Financial Times-ban. Az Avaaz aktivistái Mátrix szereplőknek öltöztek Koppenhágában, valamint a hirdetés másolatait osztogatva hívták fel a figyelmet a környezetváltozás problémáira. A COP15 ma véget ér, de megérzéseink szerint az éghajlat-változási megállapodás körüli zűrzavar nem fog. Az egész oldalas plakáton az amerikai, a japán, valamint a német vezető fekete bőrruhában látható, akárcsak Neo és bandája. A plakát szerint évi 200 milliárd dollár szükségeltetik, átlendülésünkhöz a problémán – beleértve a fejlődő országok megszabadítását a fosszilis tüzelőanyag géptől, mely a fejlett világot már elnyelte. Wow!

A fenyegető trió 2500 lapon érkezett meg a COP15 helyszínére, hogy terjessze az igét a konferencia központjának környékén.
Az aktivistacsoport célja mi más lehetett, mint a figyelemfelkeltés: a gazdag országoknak anyagi támogatást kell nyújtaniuk a rászoruló nemzetek részére, hogy azok felgyorsíthassák éghajlati reformjaikat.

Üzenetük a vezetőknek: „Vegyék be a zöld pirulát!” Hmm.

Hát tényleg nincs jobb módja az éghajlatváltozás körüli reformok szükségességének sürgetésére, mint hogy nevetségessé tenni azt…???

Ajánlott tartalom

Új, elektromos Mini Cooper érkezik 2024-ban

A Mini Cooper is fokozatosan átáll az elektromos autókra, a legújabb modell 2024-ben fog megjelenni.