Ócska kacatokból rádiós CD lejátszó?

A manapság gyártott elektromos kütyük többsége vékony, fényes, szabályos formájú és elegáns fekete, fehér vagy fémes borítású.

Azonban amennyit ezekből legyártanak, nem csoda, ha akad, aki már monotonnak találja ezt a designt. Szerencsére vannak olyan környezettudatos dizájnötletek, melyek egy kis színt visznek ezekbe a szilárd formai követelményekbe, és egy kissé organikusabb formákat alkalmaznak. Mint például ez a lejátszó is. Hogyha otthonunk belső terét sok fa, parafa vagy bambuszborítással és kiegészítővel szereltük fel, vagy történetesen a nyaralóba vagy netán egy faházba keresünk zeneforrást, akkor Juan Fuente érdekes szerkezete éppen nekünk való. Ezt a rádiós lejátszót minden jellemzi, csak a kompakt dizájn és az egyenes vonalak nem. Itt-ott kikandikáló alkatrészdarabokkal és tisztán látható csavarokkal egy egészen stílusos kiegészítőt vehetünk szemügyre.

rádió

A lejátszó nem is csak stílusos, de még környezettudatos is, hiszen minden egyes alkotóeleme, a csavaroktól kezdve az áramkörökön át a faelemekig minden régi, újrafelhasznált tárgyakból származik. A külső borítást Fuente faágakból, parafából illetve fadarabokból tákolta össze, amihez jött még az eszköz elektromos része, kidobott lejátszókból és rádiókból. Mi több, a tervező teljesen saját kezűleg készítette ez ezt az érdekes darabot. „A dizájn az alapanyagok másodfelhasználását igyekszik megmutatni, illetve azt is, hogy ezek az alkatrészek hogyan működnek, felfedve azokat a fogyasztó előtt” – írja Juan Fuente a honlapján.

rádió

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.