Mitfahrerként ökorallin indult Haakon norvég trónörökös, a koronaherceg egy hidrogénmeghajtású Ford utasülésén teljesítette a Viking Rallye 2009 elnevezésű verseny első napját - jelentették be hétfőn a szervezők.

Ökorallin indult a norvég koronaherceg

Mitfahrerként ökorallin indult Haakon norvég trónörökös, a koronaherceg egy hidrogénmeghajtású Ford utasülésén teljesítette a Viking Rallye 2009 elnevezésű verseny első napját – jelentették be hétfőn a szervezők.

A 35 éves herceg társaként a kormánynál az ismert autóversenyző, Henning Solberg foglalt helyet, a páros az olyan autók számára akart hírverést kelteni, amelyek nem bocsátanak ki káros anyagokat.

A hétfőn kezdődött háromnapos versenyen 29 autó teszi meg az Oslo és Stavanger közötti 580 kilométeres távot. A járművek mindegyikét kizárólag hidrogén vagy elektromos erő hajtja.

A herceg csak a “nulla kibocsátás” mottóval megrendezésre kerülő verseny első napjának próbatételeit tudta vállalni, de rajta kívül az eseménynek más neves támogatói is vannak.

Ajánlott tartalom

A magyarországi hegyi patakok felét ideiglenes kiszáradás veszélyezteti

A magyarországi hegyi patakok felét veszélyezteti az ideiglenes kiszáradás a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont (HUN-REN ÖK) vizsgálata szerint.