Okos telefon – praktikus ötletekkel, alkalmazásokkal

Mind több lesz az olyan letölthető gyakorlatias alkalmazás az okos telefonok esetében, amelyek a természetvédelemmel kapcsolatosak.

A készülékek tulajdonosai megszívlelendő tippek egész sorát és mindmegannyi praktikus és hasznos tanácsot kaphatnak, ha élnek a kínálkozó lehetőségekkel. Nem könnyű azonban eligazodni közöttük és meglelni a valóban célravezető és “testhezálló”alkalmazásokat. Álljon itt néhány példa arra, amelyet érdemes kipróbálni. Nevesítve, az alábbiakat tesszük közzé:

iViro (kizárólag Apple telefonokkal érhető el) Az alkalmazás ingyenes és abban segít, miként lehet energiát megtakarítani, s ezzel együtt pénzt sporólni. Sokféle területen (pl. vízellátás, fűtés, légkondicionálás) ad eligazodást, tippjei rávilágítanak a legjobb megoldásokra, előrejelzésekkel, javaslatokkal szolgál a legjobb módszereket illetően, és képes arra is, hogy a megfelelő paraméterek birtokában kiszámolja a megtérülés időtartamát is. AmpleHarvest (az összes Apple és Androidos készülékre elérhető) Sok kert tulajdonos szembesül azzal a gonddal, hogy mi legyen azokkal a termésekkel, amelyeket már nem tud saját maga hasznosítani. Ez az alkalmazás lehetővé teszi számára, hogy felkutasson olyan bejegyzett rászoruló közösségeket, akiknek szükségük van a nála feleslegessé váló portékákra és közöttük szétoszthassa a felesleget.

Key Ingredient (valamennyi Androidos és Apple mobilra elérhető) Mindenkivel előfordul, hogy nincs ötlete arra vonatkozóan, hogy a hűtőben található alapanyagokból mit lehetne főzni, sütni. Nos, erre különösen praktikus a Key Ingredient. Ez ugyanis a hűtő kínálta lehetőségekhez, megkeresi, megtalálja a megfelelő recepteket, megadja a lépéseket ahhoz, hogy mindent ésszerűen hasznosuljon és semmi se kerüljön a szemétbe. iRrecycle (az összes Appleés Androidos mobil készülékre elérhet) Ez az alkalmazás az újrahasznosításhoz adja meg a mind szélesebb körű információkat. Használatával bővül az ötletbörze, az eddigi csaknem másfél millió javaslatot kitevő gyakorlati tanácsok sora tovább szaporodhat. Példaként említhető, hogy segíti az embereket a helyi szelektív hulladékgyűjtők felderítésében is.

Ajánlott tartalom

Környezetbarát tok a Samsung Galaxy A54 5G mobilodra

A telefonok védelme már nélkülözhetetlen, hiszen napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Mindezek mellett a környezettudatosság is fontosabbá vált, és szerencsére a piacon egyre több a környezetbarát telefontok.