A tudatos és hatékony energiafogyasztás iskolai népszerűsítését szolgálja a "Zöld energiával a jövőért!" elnevezésű oktatócsomag, amelyet kedden mutattak be Budapesten a Nemzeti Együttműködési Alap - Új nemzedékek jövőjéért kollégiuma támogatásával.

Oktatócsomag a tudatos energiafogyasztás népszerűsítéséért

A tudatos és hatékony energiafogyasztás iskolai népszerűsítését szolgálja a “Zöld energiával a jövőért!” elnevezésű oktatócsomag, amelyet kedden mutattak be Budapesten a Nemzeti Együttműködési Alap – Új nemzedékek jövőjéért kollégiuma támogatásával.

A Zöld Áramlat Közhasznú Alapítvány gondozásában készült, iskoláknak szánt ismeretanyagot azoknak a tanároknak ajánlják, akik többet szeretnének nyújtani 9-16 éves tanulóiknak, mint amit a jelenlegi tanterv biztosít. A szakemberek által összeállított oktatócsomag a diákok környezettudatos neveléséhez nyújt segítséget – áll az alapítvány MTI-hez eljuttatott közleményében. Az oktatóanyagon keresztül a diákok játékos formában ismerkedhetnek meg a fosszilis energiahordozók használatának korlátjaival, a kimerülő készletekkel, az egyre dráguló költségekkel, az energiafüggőséggel, illetve az alternatív energiaforrások használatának lehetőségeivel.

Az anyag a fenntarthatóság és a megújuló energiaforrások témakörére épül, komplexen vizsgálja az ezekben rejlő lehetőségeket. A közlemény szerint kitér egyebek mellett a nukleáris alapú energiatermelésre is, a szakemberek szerint ugyanis a paksi atomerőmű sem hagyható figyelmen kívül, ha a környezetbarát energiatermelési formák megismertetése a cél. Az erőmű a hazai villamosenergia-termelés több mint 45 százalékát biztosítja, üvegházhatású gázok kibocsátása nélkül. A Zöld Áramlat Közhasznú Alapítvány elsődleges célja a környezettudatos szemléletformálás, a megújuló energiaforrások elterjedésének elősegítése, nagyobb mértékű felhasználása, a tudatos és hatékony energiafogyasztás népszerűsítése.

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.