Olajkatasztrófa – Schwarzenegger már nem támogatja a tengeri olajfúrások kiterjesztését

A Mexikói-öbölben történt olajszennyezés láttán Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó bejelentette hétfőn, hogy mégsem támogatja a tengeri olajfúrások kiterjesztését Kalifornia partjainál.

Schwarzenegger sacramentói sajtótájékoztatóján azt mondta: a tévében látott képek késztették arra, hogy megváltoztassa véleményét az olajfúró platformok biztonságosságáról. A kaliforniai kormányzó úgy fogalmazott, hogy aki bekapcsolja a tévét, és látja az iszonyú katasztrófát, felteszi magának a kérdést: “Miért akarnánk ekkora kockázatot vállalni?”.

A republikánus kormányzó korábban javasolta az olajfúrások kiterjesztését Santa Barbara megye partjainál, azt remélve, hogy ez hozzájárulhat Kalifornia 20 milliárd dolláros költségvetési hiányának lefaragásához. A demokraták tavaly megvétóztak egy hasonló javaslatot, de Schwarzenegger az év elején ismét támogatásáról biztosította az elképzelést, mondván, ez egy járható útja a bevételek növelésének a pénzügyi válságban tengődő állam számára.

Ajánlott tartalom

Magyarországi természethangokat tartalmazó album jelent meg

Az idén 30 éves WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió együttműködésének köszönhetően megjelent az első, hazai természethangokat tartalmazó album.