Olajkatasztrófa – Schwarzenegger már nem támogatja a tengeri olajfúrások kiterjesztését

A Mexikói-öbölben történt olajszennyezés láttán Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó bejelentette hétfőn, hogy mégsem támogatja a tengeri olajfúrások kiterjesztését Kalifornia partjainál.

Schwarzenegger sacramentói sajtótájékoztatóján azt mondta: a tévében látott képek késztették arra, hogy megváltoztassa véleményét az olajfúró platformok biztonságosságáról. A kaliforniai kormányzó úgy fogalmazott, hogy aki bekapcsolja a tévét, és látja az iszonyú katasztrófát, felteszi magának a kérdést: “Miért akarnánk ekkora kockázatot vállalni?”.

A republikánus kormányzó korábban javasolta az olajfúrások kiterjesztését Santa Barbara megye partjainál, azt remélve, hogy ez hozzájárulhat Kalifornia 20 milliárd dolláros költségvetési hiányának lefaragásához. A demokraták tavaly megvétóztak egy hasonló javaslatot, de Schwarzenegger az év elején ismét támogatásáról biztosította az elképzelést, mondván, ez egy járható útja a bevételek növelésének a pénzügyi válságban tengődő állam számára.

Ajánlott tartalom

Fecskeles címmel indít lakossági madárszámlálási akciót az MME

Fecskeles címmel indít újabb lakossági madárszámlálási akciót a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely a TermészetLesen program következő állomása - tájékoztatta az MTI-t a szervezet pénteken.