Olcsó, gyors, zöldtudatos – amiért megéri elektromos robogót használni

A városi közlekedés megoldása mindenki számára fontos feladat. Nehéz olyan lehetőséget találni, amely egyszerre gazdaságos, gyors, valamint megfelel a környezetvédelmi céloknak is. Az elektromos robogó ilyen, ezért lehet kiváló helyettesítője a tömegközlekedésnek.


A városok „működésének” fontos eleme a tömegközlekedés, amelynek azonban vannak hátrányai is. Az egyik, hogy alkalmazkodni kell a járatokhoz, a menetrendhez, azaz bizonyos esetekben meg van kötve az ember keze. A másik, hogy ebben a speciális, 2020-as esztendőben, ahol minden a koronavírus-járvány körül forog, sokan félnek a másokkal való érintkezésről, amelyet egy tömegközlekedési eszközön lehetetlen elkerülni. Egy elektromos robogón viszont, amilyet például az Alza kínálatában is meg lehet venni, adott ehhez minden feltétel.

Miért előnyös az elektromos robogó?

Ha valaki tankolt már tele autót, illetve robogót is, pontosan tudja, hogy töredéke megy el üzemanyagra, amennyiben utóbbit használja. Ez az egyik leginkább költséghatékony eszköz, semmivel sem drágább, mint a tömegközlekedés. A simához képest még előnyösebb egy elektromos robogó, amelynél egyáltalán nem kell üzemanyagra költeni! Persze az akkumulátor töltése pénzbe kerül, jelentkezik az áramszámlán, de egyrészt ez egy kisebb összeg, mint amit benzinre költene az ember, másrészt az árammal való töltést meg lehet oldani ingyenes töltőkben, vagy egy zöldtudatos munkahelyen a munkaidő alatt. Ha ez a feltétel is adott, megkapjuk az olcsó, gyors és környezetvédelmi szempontból előnyös közlekedési eszközt.

Ha kipróbálod, imádni fogod

Az elektromos robogó további előnye, hogy nagyvárosokban elképesztő módon leegyszerűsíti a parkolást. Egy robogónak mindenhol jut hely, nem kell vadászni az üres parkolókat, egyszerűen és gyorsan le lehet tenni az úti cél közelében. Ha a tömegközlekedéssel hasonlítjuk össze, ez is nagy előny: átszállás nélkül juthatunk el pontosan oda, ahová szeretnénk, míg a metró, villamos, busz, troli négyessel sokszor így is több száz méteres sétákra kényszerülünk. Az elektromos robogó tipikusan olyan közlekedési eszköz, amelyet ha kipróbál az ember, imádni fogja, így nem akar majd visszatérni az eddig használt megoldásokhoz.

 

Kép: r.classen / Shutterstock.com

Partner cikk

Ajánlott tartalom

Az Egyesült Királyságban kevesebb elektromos autó fogyott a tavalyihoz képest

Az Egyesült Királyságban 59 467 autót gyártottak márciusban, 27,1 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Tavaly augusztus óta először jegyeztek fel éves csökkenést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára csütörtökön felkerült statisztikából.