Olcsóbb energiában az üzlet

Van Magyarországon két olyan tőzsdén jegyzett vállalat, amelyik a válság alatt is képes volt dinamikusan növekedni. Arra építettek, hogy olcsó energiát szolgáltatnak az önkormányzatoknak.

A Regionális Fejlesztési Vállalat energiahatékonysági projektek megvalósításával lett az egyik legsikeresebb magyar vállalat, a Pannergy Magyarországon elsőként hasznosítja a geotermikus energiát távfűtésre.
A válság és a Budapesti Értéktőzsde mélyrepülésének ellenére az utóbbi három évben kétszáz százalékkal, azaz háromszorosára nőtt az RFV részvényeinek árfolyama a magyar tőzsdén, csak idén augusztus közepe óta harminc százalékkal drágultak a papírok. A vállalat már ötvenkét hazai önkormányzatnak szolgáltat olcsóbb energiát, és a közeljövőben három romániai város távfűtési rendszerét is üzemeltetheti.

A Pannergy részvényei ezen a héten hétfőn éves csúcsra emelkedtek, majd kedden újabb rekordot döntöttek, a papír bő tizenhárom százalékkal ér többet augusztus végi árfolyamánál. Noha hazánk geotermikus adottságai világszinten is kiemelkedőnek, a vállalat gyakorlatilag az egyetlen cég Magyarországon, amelyik nagy léptékben foglalkozik geotermikus energia hasznosításával. Már idén kilencszáz lakást fűtenek, és sikeres fúrásaiknak köszönhetően 2011-től Miskolc távfűtésének közel negyedét is megújuló energiából látják el.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Pályázat segíti növelni a hazai energiatároló kapacitást

A jövő a zöldenergiáé. A kormány a futó programokban összesen 200 milliárd forinttal ösztönzi a családokat és cégeket a zöldenergia termelésére és tárolására - hívta fel a figyelmet csütörtökön kiadott közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).