Olívaolaj bútorok kezelésére

Egyre népszerűbb az olívaolaj a bútorápolás területén.

Elgondolkodtató, mivel a bútorfényezők eléggé félelmetesek tudnak lenni. A bolti tisztítók elég messze állnak mindentől, ami környezetbarát, sőt egyesek légútjait is képesek irritálni. Azt mondják, leginkább azokat a vegyszereket, lakkokat mellőzzük, amik tartalmaznak úgynevezett VOC anyagokat. Az olívaolaj képes megkímélni a fát kisebb karcolásoktól, poharak lenyomataitól.

Készítse el saját olívaolajas bútorfényezőjét
1.    Keverjen olívaolajt citromlével 2:1 arányban. Helyettesítheti az olívaolajt növényi olajjal, vagy lenolajjal, de szűz olívaolajt használjon, mert az hatékony. A recept csak megmunkált (csiszolt, lekezelt) fára alkalmas.
2.    Használja a keveréket szöszmentes, finom ruhával, vagy gézzel. A száraz kendőt mártsuk az olajba, és körkörösen kezeljük, különös figyelmet fordítva a fa hibás részeire.

Ajánlott tartalom

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben - közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.