A földdel egyenlővé tett város, a romok között tanácstalanul keresgélő, egész családját elveszítő férfi, sötét, áram nélkül maradt termekben egymás hegyén-hátán fekvő betegek - így festett a két héttel ezelőtti cunami által teljesen letarolt Minamisanriku nevű japán város.

On the Spot videóriport Japánból

A földdel egyenlővé tett város, a romok között tanácstalanul keresgélő, egész családját elveszítő férfi, sötét, áram nélkül maradt termekben egymás hegyén-hátán fekvő betegek – így festett a két héttel ezelőtti cunami által teljesen letarolt Minamisanriku nevű japán város.

Hogyan kell elképzelni a szökőár pusztítását? Nézze meg a videónkat!
Tízezer fölé emelkedett hét végére a két héttel ezelőtti japán földrengés és cunami áldozatainak a száma. A természeti katasztrófában megsérült fukusimai erőműben állandóak a problémák, a japán hatóságok most attól tartanak, hogy a két hete tartó, megfeszített munka ellenére megsérült az egyik reaktor magja, ami súlyos atomkatasztrófát idézhet elő, és lakhatatlanná teheti a város környékét. De hogyan kell elképzelni a földrengés és cunami által letarolt területeket? Mekkora pusztítást végzett valójában a természeti csapás? A Japán északkeleti részén fekvő Minamisanrikut gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé, a településből jóformán semmi nem maradt. Nézze meg, hogyan fest a város és mit mondanak a helyiek a katasztrófáról.

Ajánlott tartalom

Közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.