OnBeat, a napelemes fejhallgató

Ha süti a nap a fejünket és nem védjük sapkáva, kendővel, bármilyen fejfedővel, annak csak a hátrányait éltük meg az eddigiekben. Ideje lesz ezentúl másképpen “megközelíteni” ezt a helyzetet, az előnyeit is számba venni.

Természetesen továbbra is óvni kell az ártó napsugaraktól a fejünket, de már értéket is kapnak azok a sugarak, ha mondjuk egy napelemes fejhallgatót használunk. Tudniillik ilyen is létezik mostanság. A nappanelek fejlesztése ott tart, hogy az ultravékony és rugalmas anyagú megoldások kikisérletezésével ezek a kis elektronikai árucikkek is képesek napenergia felhasználásával működni. Miként néz ki egy ilyen eszköz? A nappanel a fejhallgató tartó ívét borítja, a fülre rakható blokkban helyezték el az áramot leadó kis akkumulátorokat. Ezek USB-vel egyébként más eszközökről is feltölthetők.

A 0,55 watt kapacitásra tervezett napelemes fejhallgató úgymond önállósíthatja is magát, ugyanis nem csak saját használatban lévő mobil fejhallgatónkat tudja ellátni energiával, hanem egy-egy esetben, akár egész napra rácsatlakozhatunk más, illetve mások által használt eszközökre is. OnBeat néven már kaphatók a kereskedelmi forgalomban ezek a britek által kifejlesztett napelemes fejhallgatók, de piaci áruk még nem közismert. Egyelőre pontosan nem tudni mibe kerülnek. A hozzávetőleges árukról van csupán információ, amelyet hetven és százhúsz angol font közötti árra taksálnak.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.