Önfenntartó víz alatti felhőkarcolók

A felhőkarcoló szóról általában mindenkinek a hatalmas üvegépületek jutnak eszébe, melyek a nagyvárosok épületei között magaslanak, és nyújtóznak az ég felé.

A globális felmelegedés, és a közelgő apokalipszis teória okozta aggodalom miatt, sokan rájöttek, hogy lassan nem lesz hely a megavárosoknak. Itt jönnek a képbe a víz alatti felhőkarcolók, melyek a vízben épülnének, önfenntartóak lennének, és segítenék az embereket a túlélésben egy apokalipszis utáni életben. Vigyázat fikció következik!

 
1.  Víz alatti felhőkarcoló, mely a nagy Csendes-óceáni szemétfoltból hasznosítaná újra a szemetet
Három szerb tervező, Milorad Vidojevic, Jelena Pucarevic, és Milica Pihler tervezték meg a felettébb érdekes felhőkarcolót, mely a Csendes-óceáni szemétfoltból nyert szemetet alakítaná át használható energiává. A Lady Landfill-nek keresztelt felhőkarcolók egy megfordított Eiffel-toronyra hasonlítanak. A torony alsó szintjein menne végbe az energiagyártás a szemétből, míg a fölsőbb szinteken lennének a lakások és az irodák.

 
2. Gyre
A 212.000 négyzetméteres Gyre, a Ziglootól, egy önfenntartó úszó város. Számos megújuló energia fogja ellátni, például szél-, nap-, és még akár vízenergia is. 400 méterrel a tengerszint alá fog nyúlni a torony, mely lakásoknak, boltoknak, éttermeknek, kerteknek, és rekreációs központoknak fog otthont biztosítani. Ráadásul az épület olyan rendszerekkel lesz ellátva, melyek segítségével esővizet tud begyűjteni és tárolni.

gyre
3. “Vízkarcoló” víz alatti dizájn
Sarly Adre Bin Sarkum elképzelése ez az elképesztően ambiciózus dizájn, mely teljes mértékben önfenntartó lesz, a tenger közepén. A “Vízkarcoló”-nak kikiáltott épület víz feletti részen parkok lesznek kialakítva, az alsóbb részeken pedig lakrészek és dolgozói részlegek foglalják el a helyet. Ráadásul helyet kapnak még nap,- szél-, és vízenergia feldolgozó rendszerek.

vízkarcoló
4. Víz alatti város
Ez egy óriási szuperkupolára hajazó épület a tenger közepén, mely egy megnyúlt rendszere lesz spóra szerű elemeknek a víz alatt. Ezek a “spórák” független zónák lesznek lakásoknak, irodáknak, rekreációs központoknak, és belső farmoknak helyet adva.

vízalatti város
5. Tajvan felhőkarcoló
A 2046-os évre képzelték el ezt az épületet, amikor a Föld 40 százalékát víz fogja borítani. Helyet kapnak az épületben lakások, irodák és rekreációs központok. A terv az, hogy Ázsia partjainál, Tajvan közelében épüljön meg a felhőkarcoló vagyis vízkarcoló. Nekünk szárazföldön élőknek, pedig nincs más dolga, mint várni a vízi birodalmak eljövetelét.

a szörny

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.