Online orángután: Nonja a Facebook-on

A bécsi Schönbrunn állatkertben élő Nonja az első orángután, amely saját profiloldallal rendelkezik a Facebook közösségi portálon.

A harminchárom éves intelligens majomlány nagyon önálló, hiszen rendszeresen készít saját maga digitális fényképeket, amelyeket aztán ápolói feltöltenek Facebook-profiljára.
Gerhard Kasbauer, az állatkert szóvivője szerint a majomhölgy eddig több mint száz képet csinált magáról. A fényképezőgépet vastag műanyag tok védi Nonja olykor erős kezeitől. Kis motivációul, illetve hogy ne unja meg a fotózgatást, minden egyes gombnyomására egy mazsolaszem hullik ki számára a gépre szerelt eleségadagolóból.
Nonja szerdán került fel az internetre, s egy napra rá már 4025 rajongója lett, és ez a szám percről percre emelkedik.
A Schönbrunnban született majom már néhány éve megcsillogtatta kreativitását, amikor ecsettel és festékekkel kereken 250 képet festett.
Az orángutánok DNS-készlete 97 százalékban megegyezik az emberével. A majomfaj ma már csak a délkelet-ázsiai Borneó és Szumátra szigeteken fordul elő. De még ezeken a területeken is a kihalás veszélye fenyegeti őket az esőerdők folyamatos pusztítása miatt.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.