Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Orbán: Magyarország nem áll le a rezsicsökkentéssel

Orbán: Magyarország nem áll le a rezsicsökkentéssel

Októberben újabb tízszázalékos gáz- és villamosenergiaár-csökkentés lesz Magyarországon – mondta Orbán Viktor Brüsszelben.

A kormányfő emellett kifejtette: Magyarország számára elfogadható az Európai Bizottságnak az a javaslata, hogy a kereskedelmi elektronikus médiában is lehessen politikai kampányhirdetést közölni. Októberben újabb tízszázalékos gáz- és villamosenergiaár-csökkentés lesz Magyarországon – mondta Orbán Viktor pénteken Brüsszelben az EU-csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatóján. Közölte, erről tájékoztatta is tárgyaló partnereit akkor, amikor megvitatták az unió úgynevezett országspecifikus ajánlásait.

Magyarország – tájékoztatott a miniszterelnök – egyetért az ajánlások közül azzal, hogy fontos az államadósság csökkentése, valamint hogy a fiatalok munkanélküliségének csökkentése érdekében érdemes célzott programokat indítani. Nem fogadja viszont el a rezsicsökkentés leállítására és a bankok terheinek enyhítésére irányuló ajánlást, továbbá ragaszkodik ahhoz, hogy adórendszerét minden ország saját maga határozza meg – folytatta, hozzátéve: Magyarország a közmunkaprogram bírálatával sem ért egyet.

Ajánlott tartalom

Miért gyulladnak ki a napelemes rendszerek? Megtalálták a megoldást!

Ahogy a napelemek egyre elterjedtebbé és hatékonyabbá válnak, úgy lesz egyre fontosabb azon oltórendszerek létrehozása, melyek megbízhatóan képesek megfékezni az ívhibákból származó tüzeket.