Orbán: Magyarország nem áll le a rezsicsökkentéssel

Októberben újabb tízszázalékos gáz- és villamosenergiaár-csökkentés lesz Magyarországon – mondta Orbán Viktor Brüsszelben.

A kormányfő emellett kifejtette: Magyarország számára elfogadható az Európai Bizottságnak az a javaslata, hogy a kereskedelmi elektronikus médiában is lehessen politikai kampányhirdetést közölni. Októberben újabb tízszázalékos gáz- és villamosenergiaár-csökkentés lesz Magyarországon – mondta Orbán Viktor pénteken Brüsszelben az EU-csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatóján. Közölte, erről tájékoztatta is tárgyaló partnereit akkor, amikor megvitatták az unió úgynevezett országspecifikus ajánlásait.

Magyarország – tájékoztatott a miniszterelnök – egyetért az ajánlások közül azzal, hogy fontos az államadósság csökkentése, valamint hogy a fiatalok munkanélküliségének csökkentése érdekében érdemes célzott programokat indítani. Nem fogadja viszont el a rezsicsökkentés leállítására és a bankok terheinek enyhítésére irányuló ajánlást, továbbá ragaszkodik ahhoz, hogy adórendszerét minden ország saját maga határozza meg – folytatta, hozzátéve: Magyarország a közmunkaprogram bírálatával sem ért egyet.

Ajánlott tartalom

Csak idő kérdése, hogy mindent lekörözzön a szél- és napenergia

A Nemzetközi Napenergia Társaság szerint 2023-ban a nap- és a szélerőművek együttesen a globális nettó villamosenergia-kapacitásbővítések 80%-át tették ki.