Öregszik a Tesla? Az S Model már 2016 óta nem kapott nagyobb, külső változtatásokat

Hamarosan újabb frissítés érkezik a Tesla tulajdonosoknak.

A dizájn adja el az autókat, és senki sem akar egy régi kinézetű, elavult járművet, ezért azt jósolják, hogy újabb jelentős frissítés következik, remélhetőleg olyan funkciókkal, amelyeket a Tesla-tulajdonosok már régóta kérnek. – tudhatjuk meg a Motortrend oldalán.

Miért is fontos a külcsín?

Egy újabb, konzervatív stílus- és technológiai frissítést láthatunk, ahogyan az az S Modelt mindig is jellemezte. A friss megjelenést az újabb Tesla Roadster dizájnja inspirálná, folytatva a rács nélküli orr-rész örökségét karcsúbb, élesebb fényszórókkal, miközben megtartaná a szedán lejtős, letisztult részleteit és vonalait. A versenyképesség megőrzése érdekében minden bizonnyal folytatódna a Plaid teljesítményváltozat is, a hátsó ajakspoilerrel, a bámulatos teljesítménykibocsátással, az észbontó gyorsulással és a fékfejlesztésekkel.

A Tesla-tulajdonosok az online bejegyzésekben felvázoltak néhány kért funkciót, amelyek közé tartozik a jobb útvonaltervezés a kívánt töltöttségi állapothoz, a megfelelőbb holttérfigyelés, a parkolóőr üzemmód, az esőérzékelős fényszórók és a sebességtartó tempomat – ezek többsége a jövőbeni, levegőn keresztüli szoftverfrissítésekkel érkezhet.

Platform és hajtáslánc

A Tesla egy új, 4680-as akkumulátorcellán dolgozik, de az autógyártó a 2020-as bejelentés óta nehezen tudta sorozatgyártásba vinni. Ha a Tesla beépíti az új akkumulátort a frissített S Modellekbe, akkor jelentős, 400 mérföldet meghaladó hatótáv-javulást eredményezhet egyetlen töltéssel. 

A Tesla állítása szerint akár 16 százalékos hatótáv-növekedés is elérhető az új akkumulátor-kialakítással. Az akkumulátorcsomag szerkezeti változtatásokat is eredményezne, mint például az utas- és raktér növekedne, és esetleg lehetővé tenné az egykor rendelkezésre álló “harmadik soros” ülések visszatérését, amelyekkel akár hét utasra is növelhető a kapacitás.

Becsült ár

A nyitóár várhatóan 90 000 dollár lesz, és az olyan opciók, mint a teljes önvezetés és a Plaid hajtáslánc több ezer dollárt tesznek hozzá a végösszeghez. Várhatóan a felfrissített S Model 2025-ben érkezik majd a piacra.

Ajánlott tartalom

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.