Óriási hulladékgazdálkodási beruházás zárult Budapesten

A fenntartható hulladékgazdálkodást szolgáló több mint 10 milliárd forintos uniós projekt zárult le Budapesten – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal közleményben csütörtökön.

Akár, 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelemre és energiatárolóra! Kalkuláljon itt! (x)

A projekt része többek között nagyválogatómű, lomdaráló és fémleválasztó berendezés, gázhasznosító rendszer, szemléletformáló és újrahasználati központ a XV. és a XVIII. kerületben, továbbá logisztikai és szolgáltató központ épült. A projekt fejlesztései elősegítik a hasznosított hulladék mennyiségének növekedését, a projekt keretében beszerzett eszközöket Budapesten használják, a megépült létesítmények a főváros hulladékának kezelésére szolgálnak. A fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer környezetbarát technológiáinak bővítése, a hulladékfeldolgozás és újrahasznosítás arányának növelése elnevezésű projekt keretében a Fővárosi Önkormányzat a 2016. november 13. napján létrejött támogatási szerződéssel 10 milliárd 238 millió 830 ezer 910 forint uniós támogatást használt fel, és így “Budapest – az Európai Unió támogatásával – újabb jelentős lépést tett a fenntartható hulladékgazdálkodás felé” – közölte a a Főpolgármesteri Hivatal.

Ajánlott tartalom

Agrárminisztérium: a magyar gazdák és az agrárium szolgálatában az Agrárközgazdasági Intézet

Minden ágazatnak és ezen belül minden szakpolitikának, minden minisztériumnak szüksége van egy olyan tudásbázisú intézményre, mint az Agrárközgazdasági Intézet, ami a tudásnak minden elemét magas szinten műveli az adatgyűjtéstől a társadalmasításig - mondta Juhász Anikó, az Agrárminisztérium (AM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az 2024. évi Gazdálkodás és AKI70 konferencián az AM tájékoztatása szerint.