Óriási hulladékgazdálkodási beruházás zárult Budapesten

A fenntartható hulladékgazdálkodást szolgáló több mint 10 milliárd forintos uniós projekt zárult le Budapesten – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal közleményben csütörtökön.

Akár, 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelemre és energiatárolóra! Kalkuláljon itt! (x)

A projekt része többek között nagyválogatómű, lomdaráló és fémleválasztó berendezés, gázhasznosító rendszer, szemléletformáló és újrahasználati központ a XV. és a XVIII. kerületben, továbbá logisztikai és szolgáltató központ épült. A projekt fejlesztései elősegítik a hasznosított hulladék mennyiségének növekedését, a projekt keretében beszerzett eszközöket Budapesten használják, a megépült létesítmények a főváros hulladékának kezelésére szolgálnak. A fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer környezetbarát technológiáinak bővítése, a hulladékfeldolgozás és újrahasznosítás arányának növelése elnevezésű projekt keretében a Fővárosi Önkormányzat a 2016. november 13. napján létrejött támogatási szerződéssel 10 milliárd 238 millió 830 ezer 910 forint uniós támogatást használt fel, és így “Budapest – az Európai Unió támogatásával – újabb jelentős lépést tett a fenntartható hulladékgazdálkodás felé” – közölte a a Főpolgármesteri Hivatal.

Ajánlott tartalom

Az EP jóváhagyta az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálat, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, nagyobb rugalmasság bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében - írta közleményében az uniós parlament szerdán.