A Tesla-vezér Elon Musk annyira bízik a napelemes tetőcserépben, hogy mindenkinek örök garanciát ad rá. A tesztek szerint a szerkezett egy jégesőnél a jég 177 km/h-s becsapódását is képes kibírni.

Örök garanciát vállalnak a napelemes tetőcserépre

A Tesla-vezér Elon Musk annyira bízik a napelemes tetőcserépben, hogy mindenkinek örök garanciát ad rá. A tesztek szerint a szerkezett egy jégesőnél a jég 177 km/h-s becsapódását is képes kibírni.

Bő fél évvel ezelőtt jelentette be Elon Musk a Tesla legújabb fejlesztését, ami a jövőben komoly forradalmat csinálhat az energiaiparban. A cég ugyanis olyan tetőcserepet készített, ami napelemnként funkcionál, így nem kell külön paneleket szerelni a háztetőre, hogy ingyenáramhoz jusson a tulajdonos. A rendelésfelvétel nemrég indult meg, és bár Magyarországra egyelőre nem szállítanak, érdekes részlet, hogy Musk szerint annyira strapabíróak a tetőcserepek, hogy örök garanciát vállal rájuk a Tesla. Vagyis amíg a ház áll, addig a cég is garantálja a napelemes tető működését. Hogy bizonyítsák, mennyire strapabíró a cserép, még egy tesztet is elvégeztek vele. A gifen balról a Tesla találmánya, jobbról pedig egy hagyományos tetőcserép látható. Mindkettőre egy-egy jégdarabot lőttek ki, ami 177 km/h-s becsapódási sebességig gyorsult, mindezt pedig egy speciális kamerával rögzítették, ami 2500 képkockát tud felvenni másodpercenként. A végeredmény magáért beszél: A strapabíróság rendkívül fontos kritérium volt, ennek köszönhetően ugyanis valóban képes lehet a Tesla alacsonyan tartani a cserép árát. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy kevesebbe fog kerülni, mint a hagyományos változat, írja a hvg.hu. 

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.