Országos havazás jön

A hét végén többfelé várható havazás. Erős, viharos széllökések lesznek, így hófúvásra is fel kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 Pénteken nagyrészt gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Csak az északkeleti, keleti határvidék közelében valószínű több felhő, és ott fordulhat elő egy-egy hózápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között várható, de a havas, derült, szélvédett helyeken mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. A maximumok mínusz 3 és plusz 3 fok között alakulnak. Szombaton napközben már túlnyomóan borult idő lesz. Délnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható havazás, délen jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Az északkeleti szél megerősödhet, nyugaton viharossá fokozódhat, így hófúvásra is számítani lehet. A minimum-hőmérséklet többnyire mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakulhat, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű. Vasárnap is borult idő várható, sokfelé havazással. Az erős, a Nyugat-Dunántúlon viharos északi szél hófúvást okoz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakulhat.

Engedjék el a hókotrót!
Budapesten mintegy 60 szóró munkagéppel takarítják az utakat az intenzív havazás és a lefagyott utak miatt – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. A főváros 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési-úthálózatán, a hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető mellékutakon folyamatosan dolgoznak az FKF munkagépei. A csúszós utak miatt az FKF a gépjárművezetőket arra kéri, fokozott figyelemmel közlekedjenek, továbbá hogy az FKF sárga figyelmeztető jelzést használó munkagépeit engedjék el, húzódjanak félre. A magánházak tulajdonosait, a társasházak üzemeltetőit pedig arra kérik, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.