Országos szemétszedési akció indul

Keddtől már regisztrálhatnak az érdeklődők a www.teszedd.hu oldalon az országos szemétszedési akcióra, amelyet május 21-én rendeznek.

A honlapon a csatlakozók több kategóriában, a gyűjtés helyszínének meghatározásával regisztrálhatnak. Az egyes településeken önkéntesen szerveződő csoportok munkáját megyénként helyi önkéntes koordinátorok segítik. Az akcióhoz csatlakozók nemcsak a szemétszedésben, hanem az illegális hulladék-lerakóhelyek feltérképezésében is segíthetnek – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden az MTI-vel. Az országos hulladékgyűjtési akciót a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány szervezi, amelyhez résztvevőként, vagy támogatóként is csatlakozhatnak az önkéntesek. A szervezők az Önkéntesség Európai Évében Magyarország eddigi legnagyobb hulladékgyűjtő akciójával hívják fel a figyelmet az önkéntes tevékenység és a környezettudatos viselkedés fontosságára. Az akcióval kapcsolatos aktuális információkat a www.teszedd.hu honlapon olvashatják el az érdeklődők.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.