Összecsukható kerékpár

Robert Dumaresq már elnyerte Ausztrália neves design díját összecsukható kerékpárjával, és most nemzetközi versenyen próbál szerencsét.

Kerékpárja áramvonalas, könnyű és könnyen kezelhető, akár mondhatjuk azt is, hogy könnyen hordozható. Összecsukás után kis helyet foglal, így lényegesen megkönnyíti az utazást a vonaton, vagy más tömegközlekedési eszközön, illetve otthon is kevesebb helyet foglal, nem kell kerülgetni a szélfogóban vagy az erkélyen.

A cél egy innovatív, gyorsan mozgatható és felhasználóbarát összecsukható kerékpár volt. A könnyű ugyanakkor merev váz megalkotása és a csukódás megoldása után már nem volt a probléma a kerekek mérete, így 26-os kerekek kerültek rá. Szétnyitva elsősorban a kerekező súlya tartja nyitva és mereven a biciklit, de a hátsó keréken elhelyezett golyócsapágy is segítséget nyújt, hogy a manőverezés közben ne történjen probléma.

A nemzetközi díjért többen is versenybe szálltak, 21 ország képviselteti magát. A díjat nem biztos, hogy a fiatal egyetemista viszi haza, de a jövőjéről nem ez fog dönteni. Néhány befektető már jelezte, hogy érdeklődik a koncepció iránt, így Dumaresq kerékpárja hamarosan akár kereskedelmi forgalomba is kerülhet.

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.