Összehajtogatja magát az elektromos autó

A dél-koreai Advanced Institute of Science and Technology mérnökei olyan elektromos autót terveztek, amely felére képes összehajtogatni magát, amikor parkolunk vele – írja a Popular Science.

Az Armadillo-T márkájú autóba két felnőtt fér be, az autó végsebessége 60 kilométer/óra. A 450 kilogramm tömegű kisautó 2,8 méter hosszú, összehajtott állapotában majdnem feleakkora, csak 165 centiméteres. Az autó tíz perc töltéssel tud száz kilométert haladni. A parkolás a következő módon zajlik: amikor a vezető a parkoló mellé áll, kiszáll az autóból és okostelefonján aktiválja az átalakító módot. Ezek után csak be kell navigálnia az autót a kinézett parkolóhelyre, mint egy távirányítós autót. Az Armadillo-T-t városi autónak szánják, sűrűn lakott vagy turistaövezetekbe.

Ajánlott tartalom

Közel duplájára nőtt a brit elektromos autó piac 2022-ben

Nagy-Britanniában 24,4 százalékkal, 85 ezer 657-re nőtt az új autók eladása augusztusban az egy évvel korábbihoz képest, és ezzel már a 13. egymást követő hónapban jegyeztek fel emelkedést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján kedden közzétett adatokból.