Összehajtogatja magát az elektromos autó

A dél-koreai Advanced Institute of Science and Technology mérnökei olyan elektromos autót terveztek, amely felére képes összehajtogatni magát, amikor parkolunk vele – írja a Popular Science.

Az Armadillo-T márkájú autóba két felnőtt fér be, az autó végsebessége 60 kilométer/óra. A 450 kilogramm tömegű kisautó 2,8 méter hosszú, összehajtott állapotában majdnem feleakkora, csak 165 centiméteres. Az autó tíz perc töltéssel tud száz kilométert haladni. A parkolás a következő módon zajlik: amikor a vezető a parkoló mellé áll, kiszáll az autóból és okostelefonján aktiválja az átalakító módot. Ezek után csak be kell navigálnia az autót a kinézett parkolóhelyre, mint egy távirányítós autót. Az Armadillo-T-t városi autónak szánják, sűrűn lakott vagy turistaövezetekbe.

Ajánlott tartalom

Megkezdődik az elektromosítás a kaposvári flottában is

Idén megkezdődik és a tervek szerint 2027-ben befejeződik a kaposvári közösségi közlekedésben szolgálatot teljesítő, sűrített földgázzal és biogázzal üzemelő autóbuszok elektromos meghajtású járművekre történő cseréje - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön.