Öt millióan töltötték le a Skype iPhone 3G-hez készült változatát

Közel 5 millió felhasználó töltötte le a Skype internettelefon iPhone 3G-hez készült változatát, amely már nemcsak a Wi-Fi hálózatokon, hanem a 3G mobilhálózatokon is lehetőséget kínál a mobiltelefon-hívásoknál olcsóbb beszélgetésekre.

A szoftver május végi megjelenése előtt az iPhone-tulajdonosok csak a rövidebb hatósugarú Wi-Fi hálózatokra kapcsolódva használhatták a hagyományos telefonhíváshoz képest jóval olcsóbb netes telefonszoftvert.
Russ Shaw, a Skype mobilüzletági vezérigazgatója szerint az új szoftverre a három legfontosabb értékesítési területükön: Észak-Amerikában, Európában és az ázsiai-csendes-óceáni régióban is hasonlóan nagy az érdeklődés.

Az ingyenes beszélgetést lehetővé tévő szoftver sokaknak azért okoz csalódást, mert az új verzió bejelentésével együtt a cég azt is közölte, hogy jövőre már fizetni kell a 3G-hálózatokon a Skype-felhasználók között bonyolított hívásokért.
A Skype több mint 560 millió felhasználója elsősorban azért ezt a szoftvert használja, mert a kezdetektől fogva ingyenesek voltak az egymás közötti beszélgetések.
A hívások után fizetendő pontos összeg egyelőre nem ismert. A vezérigazgató szerint a 3G hálózatokhoz készült speciális fejlesztések miatt kényszerülnek a díjak bevezetésére, miközben a Wi-Fi hálózatokon továbbra is ingyenes marad a szolgáltatást.
Az új költségekkel együtt a versenytársakhoz és a mobilhívásokhoz képest még mindig kedvezőbb percdíjakra lehet számítani – hangsúlyozta.

Ajánlott tartalom

Klímapolitikai Intézet: kevesebb elektromos hulladék keletkezne, ha a fogyasztókon és nem a gyártókon múlna

Sokkal kevesebb elektromos hulladék keletkezne, ha a fogyasztókon és nem a termékek gyártóin múlna; fogyasztó- és környezetvédelmi szempontból egyaránt aktuális probléma a tervezett elavulás - derül ki a Klímapolitikai Intézet és a Századvég együttműködésében készült reprezentatív kutatásból.