Ötszáz forintból megy száz kilométert az elektromos Golf

A Volkswagen elkezdte az elektromos Golf értékesítését Németországban, az alapváltozat ára 10,8 millió forint.

A Volkswagen nagyon ügyelt rá, hogy az elektromos Golf ne legyen drágább a pár hónapja bevezetett, szintén elektromos BMW i3-asnál, a 34900 eurós alapár 50 euróval kevesebb, mint a vetélytársé.

A villany-Golfot egy 85 kilowattos, azaz 115 lóerős motor hajtja, melynek nyomatéka állandó 270 Nm. Az autó 10, 4 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, de a 60 km/h eléréséhez csak 4,2 másodpercre van szüksége. Vezetési stílustól függően 130-190 kilométert tud megtenni egy töltéssel, a 24,2 kilowattórás akkumulátorra a gyár 8 év vagy 160 ezer kilométer garanciát vállal.

A Volkswagen szerint a német villamosenergia-árakkal számolva 100 kilométer 3,28 euróba, azaz átszámítva 1013 forintba kerül majd a német tulajdonosoknak, mivel a kocsi fogyasztása 12,7 kilowattóra ekkora távon. Ha a magyar villamosenergia-árakkal számolunk, ez az összeg a felére, 507 forintra csökkenne. A gyár szerint az e-Golf 15 százalékkal takarékosabb, mint a legjobb, hasonló méretű, acélból készült vetélytárs. Ezzel valószínűleg az olcsóbb Nissan Leafre céloztak, a BMW i3 karosszériáját ugyanis szénszálas anyagból sütik.

-

Bár magas az ára, a e-Golf felszereltsége valamennyire ellensúlyozza ezt, hiszen a fűtött szélvédő, a navigációs rendszer, a Volkswagen első full-LED fényszórója, az automata klímaberendezés, az egyedi tervezésű, jó légellenállású alufelnik, és az alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok is a szériafelszereltséghez tartoznak. Kívülről a kereken kívül a C-alakú LED-es nappali fényről és a kipufogócső hiányáról lehet felismerni az elektromos Golfokat.

forrás: origo.hu

-

-

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.

Nincs hozzászólás

  1. szuper de mikor lehet ilyet venni gondolom megfizethetetlen