Otthoni LED-es dekorvilágítás egyszerűen?

A LED technológia manapság napról napra egyre elterjedtebbnek számít, úgy az ipari felhasználásban, mint a privát otthonokban. Ezen nem is csodálkozhatunk, hiszen egy olyan alacsony fogyasztású, tartós és erőteljes világítási technológiáról beszélünk, amely valóban a zöld jövő alapját jelentheti. A különféle LED izzókat már valószínűleg mindenki ismeri, viszont a LED szalagokat már jóval kevesebben. Nézzük meg tehát, mik is ezek pontosan – és hogyan használhatóak az otthonunkban?

LED szalagok – mik is ezek pontosan?

A különféle LED szalagok rendkívül rugalmasan felhasználható fényforrást jelentenek. A nevük eléggé leíró, mivel gyakorlatilag olyan szalagokat takarnak, amelyek számtalan kis LED fényforrással vannak ellátva. Ezek egyszerűen méretre vághatóak, és ízlés szerint kialakítható általuk számtalan különféle kreatív világítás. Számtalan különféle színváltozatban kaphatóak, és kitűnő dekorációs elemet jelenthetnek gyakorlatilag bárhová. Ráadásul rendkívül egyszerű a beszerelésük, amelyet mi magunk is elvégezhetünk otthon. A szalagok méretre vágása után csupán egy megfelelő LED tápegység, amire szükségünk lesz. Az alábbi linken számtalan különféle konstrukciót beszerezhetünk ezekből: https://www.tme.eu/hu/katalog/led-tapegysegek_113653/

LED-es dekorvilágítás – a mutatós otthonokért

A LED szalagok egyik legismertebb felhasználási módja a különféle dekorációs világításokként való alkalmazásuk. Sokan találkoztak már ezzel a fényforrással a modern amerikai konyhákban vagy a mutatós kertekben – azonban valószínűleg maguk sem tudták mivel is állnak szemben. Ezeket a rugalmas, testreszabható és kis helyigényű fényforrásokat elég sokféle módon fel lehet használni. Példának okáért a konyhapult vagy a konyhaszekrény peremére felragasztva olyan diszkrét és futurisztikus világítást kapunk, ahol maga a LED szalag elég jól rejtve maradhat a kíváncsi szemek elől. Természetesen ezek a szalagok nem csupán a peremek alá vagy fölé rejtve használhatóak jól. Akár különféle üvegbúrákba vagy oszlopokra is feltekerhetjük őket, de ez csak pár ötlet a számtalan felhasználási módjuk közül. Itt ugyanis tényleg csak a dekoráló kreativitása szabhat határt a LED szalagok alkalmazásának. Azonban mindig igyekezzünk a megbízható helyről beszerezni az ehhez szükséges szalagokat és tápegységet a balesetek elkerülése végett. Ha pedig megbízható elektrotechnikai áruházat keres, akkor érdemes ellátogatnia a tme.eu oldalára, ahol több mint 500 ezer elérhető termék közül válogathat.

Ajánlott tartalom

Ez lenne a tökéletes akkumulátor a napelemek számára?

A 5K0 akkumulátor egyik változata igazi „mindent egyben” csomag, még invertert is tartalmaz.