Özönlenek az adományok Devecserbe

Jó érzés azt tapasztalni, hogy szinte özönlenek az adományok Devecserbe az ország minden részéből – mondta Toldi Tamás, a város polgármestere kedden az MTI-nek. Főleg élelmiszer, ruha, takaró érkezik, de a pénzadományok is szépen gyűlnek – tette hozzá. Megjegyezte: felsorolni is lehetetlenség a városok, községek, cégek, intézmények és emberek nevét, ahonnét különböző adományok érkeztek már, avagy ajánlottak fel segítséget.

Az adományokat Devecserben az úgynevezett régi iskolánál és egy városszéli raktártelepen, valamint a közeli faluban, Pusztamiskén gyűjtik. Toldi Tamás szerint változatlanul nagy szükség van munkavédelmi felszerelésekre is. Hangsúlyozta ugyanakkor azt, hogy  most már nem is annyira élelmiszeradományokat várnak, hanem inkább bútorokra lenne, illetőleg lesz majd szükségük a kárt szenvedetteknek.
A Veszprém megyei Szentgál község iskolásai – a település Devecserhez közel található – “Mondj el egy csokiról vagy chipsről!” elnevezéssel hirdettek akciót, s napok alatt 73 ezer forintot már összegyűjtöttek – tájékoztatta Garai György, a 260 tanulót befogató iskola igazgatója kedden az MTI-t. Elmondta: iskolájuk diákönkormányzata országos felhívást is közzétett, s abban az akciójukhoz való csatlakozásra szólítja fel az ország valamennyi általános iskolájának diákönkormányzatát.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.