Özönlenek az adományok Devecserbe

Az adományokat Devecserben az úgynevezett régi iskolánál és egy városszéli raktártelepen, valamint a közeli faluban, Pusztamiskén gyűjtik. Toldi Tamás szerint változatlanul nagy szükség van munkavédelmi felszerelésekre is. Hangsúlyozta ugyanakkor azt, hogy  most már nem is annyira élelmiszeradományokat várnak, hanem inkább bútorokra lenne, illetőleg lesz majd szükségük a kárt szenvedetteknek.
A Veszprém megyei Szentgál község iskolásai – a település Devecserhez közel található – “Mondj el egy csokiról vagy chipsről!” elnevezéssel hirdettek akciót, s napok alatt 73 ezer forintot már összegyűjtöttek – tájékoztatta Garai György, a 260 tanulót befogató iskola igazgatója kedden az MTI-t. Elmondta: iskolájuk diákönkormányzata országos felhívást is közzétett, s abban az akciójukhoz való csatlakozásra szólítja fel az ország valamennyi általános iskolájának diákönkormányzatát.

Ajánlott tartalom

Tömeges fajkihalásra és klímaválságra figyelmeztetnek a világ vezető kutatói

Tömeges fajkihalásra és klímaválságra figyelmeztettek a világ vezető kutatói. Legújabb jelentésükben arra hívták fel a figyelmet, hogy a világ nem képes felfogni a biodiverzitás elvesztése és az éghajlati zavarok okozta veszélyek mértékét.