Palackból készült fogas?

Gondolkodott már azon, hogy a meglévő fogasa nem éppen öko jellegű?

Xuan  Yu, kínai tervező legújabb találmánya a Rethink (gondold újra) névre hallgató öko fogas. Nagyon egyszerű  a működése, hiszen a két oldalára egy-egy palackot kell csavarni, a már megszokott műanyagból vagy fából készült változat helyett. Kétségtelen, hogy ezek a színes műanyag oldalak nagyon jól néznek ki, h de nevezhetjük-e környezetbarát terméknek csak azért, mert újrahasznosíthatjuk a műanyag palackokat?

Nagyon sok következtetés engedi megállapítani: ez nem biztos, hogy a legjobb öko megoldás. Először is nem biztos, hogy a műanyag rész újrahasználható anyagból készült, vagy egyáltalán ebből fog készülni a jövőben is? Másodszor, ha valaki úgy dönt, hogy  minden egyes ruháját ezekre akasztja föl, akkor rengeteg palackot kell vásárolnia. És azt sem gondolhatjuk, hogy a legtöbb ember palackokat fog keresni, amely egyszer már fel lett használva.

Ha egy jobb környezetvédelmi megoldást szeretnénk keresni, akkor jobb ötletnek tűnhetnek a papír fogasok. A Ditto fogasok 100%-ig famentes újrahasznosított papírból készülnek. Ezeknek a teherbírása is megfelelő, akár 11 kg-ot is elbírnak. Az én szekrényemben van egy ilyen fogas és két éve bírja a ki-be rakodást.

Ajánlott tartalom

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben - közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.