Palackból készült fogas?

Gondolkodott már azon, hogy a meglévő fogasa nem éppen öko jellegű?

Xuan  Yu, kínai tervező legújabb találmánya a Rethink (gondold újra) névre hallgató öko fogas. Nagyon egyszerű  a működése, hiszen a két oldalára egy-egy palackot kell csavarni, a már megszokott műanyagból vagy fából készült változat helyett. Kétségtelen, hogy ezek a színes műanyag oldalak nagyon jól néznek ki, h de nevezhetjük-e környezetbarát terméknek csak azért, mert újrahasznosíthatjuk a műanyag palackokat?

Nagyon sok következtetés engedi megállapítani: ez nem biztos, hogy a legjobb öko megoldás. Először is nem biztos, hogy a műanyag rész újrahasználható anyagból készült, vagy egyáltalán ebből fog készülni a jövőben is? Másodszor, ha valaki úgy dönt, hogy  minden egyes ruháját ezekre akasztja föl, akkor rengeteg palackot kell vásárolnia. És azt sem gondolhatjuk, hogy a legtöbb ember palackokat fog keresni, amely egyszer már fel lett használva.

Ha egy jobb környezetvédelmi megoldást szeretnénk keresni, akkor jobb ötletnek tűnhetnek a papír fogasok. A Ditto fogasok 100%-ig famentes újrahasznosított papírból készülnek. Ezeknek a teherbírása is megfelelő, akár 11 kg-ot is elbírnak. Az én szekrényemben van egy ilyen fogas és két éve bírja a ki-be rakodást.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.