Palackozott víz újrahasznosítható papírpalackban

Az üzletek polcai roskadoznak a különféle palackozott ásványvizektől. Gondoljunk bele, mennyit veszünk meg belőlük és mennyi műanyag kerül ki a szemétdombokra ezáltal.

Igen, még belegondolni is rossz. Sokan nem gondolunk arra, hogy ugyan a víz miatt vesszük meg a műanyag palackot, viszont vajon mennyi vizet használhatnak fel a gyártáskor?
Persze ezzel egy időben elismerjük, hogy szükség van olyan megoldásra, amely segítségével magunkkal vihetjük a vizünket. És mi lenne, ha az újrahasznosított papír felváltaná a műanyagot?

Vannak, akik nem látnak problémát a palackozott víz kapcsán, sőt azt hiszik, ez az egyetlen lehetőségük. Vannak, akik ki sem lépnek víz nélkül az utcára, nehogy kiszáradjanak. Más népek nem is hagyják, hogy műanyag érintse a bőrüket. Számukra ez nem biztos, hogy megoldást jelent, de biztosan jobb alternatíva lehet.

A Refreshing Ideas LLC többnyire újrahasznosítható papírból készít palackokat. Bár elnézve tartályokat, nyilvánvaló, hogy a legtöbb ember nem gondolná, hogy újrahasznosítható papírból készültek, elég furcsa alakjuk van. A dobozok gyártásakor kevesebb energiát kell felhasználni, mint a műanyag társaik gyártásakor, és a papír, melyekből készülnek, fenntartható erdőgazdálkodásokból származnak. A tervezés akkor kapta meg az elismerést, mikor a tervező átvette a Fenntarthatóságért járó elnöki díjat, Al Gore-tól.

A víz a kanadai Niagara környékének föld alatti víztartó rétegeiből érkezik. Tehát a kérdés az, ha otthonfelejtetted az utántölthető tartályodat, vagy a szomjúságtól haldokolsz, vagy ha csak tetszik a tudat, hogy nyugodtan eldobhatod a dobozt, akkor mit választanál? Műanyagpalack, vagy újrahasznosítható papírpalack? A One Drink at a Time-ot megtalálod az Amazon.com-on.

Ajánlott tartalom

Magyar megoldás segíthetne Afrika vízellátásán

Van példa, van megoldás, van technológia, most már csak a pénzt kellene előteremteni arra, hogy a következő negyed évszázadban Afrika legnagyobb részén a szennyvízkezelés problémája megoldódjon - jelentette ki Áder János Balin, a tizedik Víz Világfórum egyik szekcióülésén elmondott beszédében.