Palo Alto 100% megújuló energiát akar és most rögtön!

Elég a hosszú távú „zöld” célkitűzésekkel és a nagyszabású fenntarthatósági programokkal, amelyeknek eredménye évtizedek múlva válik kézzel foghatóvá. A kaliforniai Palo Alto most rögtön akar 100%-os megújuló energiát.

Így szavazott a Szilikonvölgybeli város tanácsa, ahol a Stanford egyetem működik, és amely a Facebook szülőföldjének is tekinthető. Palo Alto már most is 50%-ban megújuló energiákból él, amelyet vízi erőműveket biztosítanak számára. Ezen felül a város, amely valamennyi szolgáltató cégnek tulajdonosa, a közeli szél- és naperőművektől vásárol a továbbiakban energiát, továbbá számítanak egy hulladékfeldolgozóban előállított metángázra is.

Amennyiben mindezek nem elegendőek a város energiaszükségleteinek fedezésével, a közszolgáltatók a Renewable Energy Certificates hálózatán keresztül vásárolnak energiát. És mindezt úgy, hogy az átállás a háztartásoknak mindössze évi 3 dollár plusz kiadásba kerül.

„Palo Alto eddig is vezető szerepet játszott a CO2-kibocsátások csökkenésében – jelentette Greg Scharff a szavazás után – Amikor rájöttünk, hogy már jelenleg is képese vagyunk nulla kibocsátású elektromos szolgáltatást biztosítani, úgy döntöttünk, hogy meghozzuk az ehhez szükséges intézkedéseket. A klímaváltozás nemzedékünk egyik kulcskérdése, és reméljük, hogy másokat is megihletünk cselekedeteinkkel”.

Ajánlott tartalom

Fenntarthatóság a zsalutechnológiában is

A közel két évtizede létező környezetbarát, számtalanszor újrahasznosítható műanyag zsaluhéjak feltalálója és gyártója, a piacvezető Meva, új regionális szolgáltatási központja is a fenntarthatósági alapelvek mentén kezdte meg működését Dunakeszin. Az üzemben környezetbarát csúcstechnológiával végzik majd a zsalukarbantartást, –javítást és –tisztítást.