Palota a fű alatt

A spanyolországi San Sebastian városának legfőbb nevezetessége, a Palacio de Aiete a tizenkilencedik század közepétől a spanyol királyi család pihenőhelye volt.

Nemrég azonban minden eddiginél fontosabb szerepet kapott: a Human Rights Institute új otthona lett. Az új funkció betöltéséhez az épület újragondolására is szükség volt – a nagyszerű végeredmény az Isuuru Architects munkáját dicséri.
Az átalakítás során a régi palotaépülethez egy új szárny épült, itt kap helyet a látogatók fogadására szolgáló épületrész. Fontos szempont volt, hogy a kastélyhoz tartozó hatalmas királyi park ne váljon az építkezés áldozatává, így a tervező ideális megoldásként a zöld fű alá süllyesztette az új szárnyat.  A zöldtető alatt elhelyezkedő hatalmas üvegfelületek kellő fényt biztosítanak a nagyrészt földfelszín alatt elhelyezkedő épületnek, valamint összekötik a belső teret a hosszan elterülő királyi parkkal.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Kiállítás nyílik az összegyűlt hulladékokból

Halhatatlan hulladék címmel nyílik bemutató a II. kerület közösségi szemétszedésein összegyűjtött különleges hulladékokból, amelyeket Babos Bertalan Zsili képzőművész rendez kiállítás alá.