Palota a fű alatt

A spanyolországi San Sebastian városának legfőbb nevezetessége, a Palacio de Aiete a tizenkilencedik század közepétől a spanyol királyi család pihenőhelye volt.

Nemrég azonban minden eddiginél fontosabb szerepet kapott: a Human Rights Institute új otthona lett. Az új funkció betöltéséhez az épület újragondolására is szükség volt – a nagyszerű végeredmény az Isuuru Architects munkáját dicséri.
Az átalakítás során a régi palotaépülethez egy új szárny épült, itt kap helyet a látogatók fogadására szolgáló épületrész. Fontos szempont volt, hogy a kastélyhoz tartozó hatalmas királyi park ne váljon az építkezés áldozatává, így a tervező ideális megoldásként a zöld fű alá süllyesztette az új szárnyat.  A zöldtető alatt elhelyezkedő hatalmas üvegfelületek kellő fényt biztosítanak a nagyrészt földfelszín alatt elhelyezkedő épületnek, valamint összekötik a belső teret a hosszan elterülő királyi parkkal.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A mérések szerint növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában

A Szegedi Tudományegyetem harmadik éve folyó kutatásai szerint növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában, a szennyezés elsősorban kommunális eredetű - közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-vel.