Pár víztakarékos tipp

Megisszuk, fürdünk, úszunk benne, és ezzel locsoljuk virágainkat. A víz drága árucikk, és napjainkban egyre fontosabb a védelme. Nem rég ünnepeltük a Víz Világnapját, és most újra szeretnénk felhívni a figyelmet a víztakarékos módszerekre.

A mosógépet és a mosogatógépet csak akkor kapcsoljuk be, ha már teljesen megtelt. Gyűjtsük addig a holmikat, amíg csak lehet, és 9 ezer liter vizet spórolhatunk havonta. Így nemcsak a vizet, de az áramot sem pazaroljuk. Ki ne szeretne gyönyörű zöld pázsitot látni udvarán? Azonban ahhoz, hogy ezt elérjük rengeteg vízre van szükség. Ám természetesen nem kell lemondani a fű szépségéről, ha beszerelünk egy automata locsolórendszert. Azzal is nagy lépést tehetünk előre, ha ellenőrizzük, hogy a víz valóban a pázsitra érkezik, nem pedig az utcára, vagy a ház falára. Ha a locsolást a reggeli vagy az esti órákban végezzük, a növényeknek több ideje lesz felszívni az életed adó vizet, mivel nem párolog el olyan gyorsan.

 
A csapok és a csövek csatlakozásainál is rengeteg víz folyik el feleslegesen. Ellenőrizzük a tömítések és a régi csövek állapotát, és nem lesz részünk kellemetlen meglepetésekben. Minden egyes napot vízpazarlással kezdünk. Reggelente jól esik a zuhany alatt átgondolni a napi teendőinket, és élvezni a víz frissítő hatását. Sajnos ezzel az élvezettel nagy mennyiségű víz kárba vész. Ha kádban fürdünk, kevesebb vizet használunk el, mint egy kiadós zuhanyzás közben. A reggeli vízpazarlás nem fejeződik be a zuhanyzásnál. Sokszor elfelejtjük elzárni a csapot fogmosás közben, ezzel is gyarapítva a feleslegesen elfolyt literek mennyiségét. A víztakarékos módszerek tárháza nem merül ki ennyiben, a tippeket folytatjuk.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Nincs hozzászólás

  1. Azért itt van egy-két tévedés. Ugyanis, ha kevesebb a mosnivaló, akkor a legtöbb mosógépen van féltöltésű üzemmód is. A másik megjegyzésem a tusolásra vonatkozik. Téves az a megállapítás, hogy kevesebb vizet fogyasztunk, ha a kádat töltjük meg. Csak egyszer kell kipróbálni. Ráadásul egészségesebb is a tusolás. Nem csak áztatjuk magunkat, hanem le is mossuk. Nem beszélve arról, hogy a vízhőmérséklet változtatható. (hideg-meleg) És még massszírozza is a bőrt. És nem kell folyatni a vizet, amíg a tusfürdővel bekenjük magunkat.