Láttunk már extrém kiegészítőket különböző cserepes növényeket felhasználva, sőt, láttunk már növényi alapú fenntartható bútorokat is.

Parancsoljon, a virágszéke

Láttunk már extrém kiegészítőket különböző cserepes növényeket felhasználva, sőt, láttunk már növényi alapú fenntartható bútorokat is.

De hogy virágból készüljön az ülőalkalmatosságunk? Többé nem lesz ismeretlen előttünk a fogalom, hiszen Asif Khan megtervezte a visszafogott esztétikával átitatott virágszéket. A bútor havasi fátyolvirág felhasználásával született meg. A havasi fátyolvirág a Himalája térségéből származik, alacsony növekedésű kúszónövény, mely a talajon szőnyeget alkot. Gyönyörű kis virágai május-június környékén nyílnak. Kahn akkor kezdett el dolgozni a növénnyel, mikor szembesült a londoni Design Museum felkérésével: hozzon létre valami különlegeset, melynek alapja valami helyben is megtalálható növény. Mindez egy lélegzetelállító bútorkollekcióhoz vezetett, melyben a masszív bútorok összeolvadnak valami finom, egészen látványos dologgal.

Khan ahhoz, hogy elérje, hogy a növény beborítsa a széket, a havasi fátyolvirág természetes képességére támaszkodott. Miután a megfelelő mennyiségű növény kivirágzott, betakarítják, beszövik, majd ezt követően néhány héten keresztül fagyasztják. Miután megkeményedett, minden egyes része lenmagolajos gyantabevonatot kap, mely egyben tartja a burkolatot.

A betakarítás egy érdekes koncepció, amely nem csak fényt hoz a szokatlan, alulértékelt anyagok köré, de erősíti a kapcsolatot a belső és külső természeti világ között – erről pedig gyakran megfeledkezünk a nyüzsgő, hangos mindennapokban.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.