Parlagfűgyűjtési akciót hirdetettek

Fogjunk össze a parlagfű ellen! mottóval az allergiás betegséget okozó gyom gyűjtésére hirdetett versenyt a helyben élőknek Pusztamonostor önkormányzata; a legtöbb gyökeres növényt összeszedőket értékes tárgyjutalomban részesítik – közölte a Sári Ferenc, település független polgármestere az MTI-vel.

A kereken 1600 lakost számláló falu parlagfűvel átlagosan szennyezett, ám az utóbbi időben a gyom már egyre több helyen és egyre nagyobb számban megjelent az átlagosan ezer négyzetméter körüli alapterületű portákon – tette hozzá az elöljáró. Az önkormányzat nagyon fontosnak tartja az élhető környezet fenntartását, így az akció részeként a helyi általános iskolában rajzpályázatot hirdettek a diákoknak. A verseny a jászság településen június 25-én kezdődik, öt napon át tart, a százdarabos kötegeket június 29-e délutánjáig lehet leadni a polgármesteri hivatalban, az első három gyűjtőt díjazzák.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.