Passzívházak és energiahatékony épületek konferencia Budapesten

Hatodik alkalommal rendezik meg Budapesten november 25-én a Passzívházak és energiahatékony épületek szakmai konferenciát a szakmai támogatásával – közölte a Passzívház Magyarország Egyesület az MTI-vel.

A szakmai eszmecserét 2009 februárjában rendezték meg először, ezen a konferencián adták át az első magyar – Szadán megépült – passzívház minősítési tanúsítványát. A hagyományokat követve a mostani konferencián is új magyar passzívházakat, energiahatékony épületeket ismertetnek a tervezők, emellett gyártók és forgalmazók is bemutatják innovatív termékeiket, passzívház-komponenseiket. A tájékoztatás szerint a passzívház-technológia jelenleg az energiahatékony és fenntartható építés csúcstechnológiáját képviseli. A passzívházak a hagyományos építési technológiával létesült épületek energiamennyiségének a töredékét igénylik. Kivitelezésük nem feltétlenül igényel többletköltséget a hagyományos építési metódus költségeihez viszonyítva.

A konferencia célcsoportja: építészek, épületgépészek, szakági mérnökök, egyetemi hallgatók, építőanyag gyártók és forgalmazók, építőipari cégek, kivitelezők, de a rendezvény nem csak a szakmának szól. A gyakorlati tapasztalatok ismertetése révén az előadók hasznos információkkal szolgálhatnak a potenciális építtetők, a közintézmények fenntartói, az ingatlanfejlesztők és beruházók számára is.  A tanácskozást megelőzően nyílt napokat rendeznek, jó néhány magyarországi passzívház kinyit a látogatók előtt – tájékoztatott a szakmai szervezet.

Ajánlott tartalom

A magyar napelemes piac: Mi várható az új elszámolási rendszerrel?

A hazai napelemes piac különlegességei: egyedülálló szaldó elszámolás még 2024 januárjáig.