Passzívházak könyvbe foglalva

Adolf W. Sommer Passzívházak című könyvének magyar kiadását Szentmihályi-Nagy István a kiadó, Passzívházak Mindenkinek Kft. ügyvezetője mutatta be.

Ertsey Attila, építész, a Magyar Építész Kamara alelnöke bevezetőjében elmondta, ma már mindenki tisztában van az energia fontosságával, azonban hamarosan az ivóvíz még nagyobb jelentőséggel fog bírni, mint ahogy a termőföld, a humusz is. Ma már hazánkban is elkezdődött a sivatagosodás az Alföldön. Kiemelte: nem csak a termőföld tulajdonáról kell már beszélni, hanem annak fizikai védelméről, a komposztálásról is. Az épületek esetében pedig kiemelt fontosságú, hogy teljes életciklusra vizsgáljuk, és ne csak az energiára, hanem a vízre és a természetes építőanyagok használatára is figyeljünk. Hozzátette akkor következik majd be változás, amikor az autonóm házak, autonóm falvak és kistérségek mozaikszerűn borítják be hazánkat.

 
A könyvet Szentmihályi-Nagy István a kiadó, Passzívházak Mindenkinek Kft. ügyvezetője ismertette. Elmondta, a szerző, Adolf W. Sommer gyakorlott passzívház-építő, aki az elméleti alapok mellett számos gyakorlati példával segíti a passzívházak tervezőit, kivitelezőt. Hozzátette, reméli a következő kiadást számos hazai példa fogja színesíteni.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.