Passzívházak könyvbe öntve

Adolf W. Sommer Passzívházak című könyvének magyar kiadását Szentmihályi-Nagy István a kiadó, Passzívházak Mindenkinek Kft. ügyvezetője mutatta be.

Ertsey Attila, építész, a Magyar Építész Kamara alelnöke bevezetőjében elmondta, ma már mindenki tisztában van az energia fontosságával, azonban hamarosan az ivóvíz még nagyobb jelentőséggel fog bírni, mint ahogy a termőföld, a humusz is. Ma már hazánkban is elkezdődött a sivatagosodás az Alföldön. Kiemelte: nem csak a termőföld tulajdonáról kell már beszélni, hanem annak fizikai védelméről, a komposztálásról is. Az épületek esetében pedig kiemelt fontosságú, hogy teljes életciklusra vizsgáljuk, és ne csak az energiára, hanem a vízre és a természetes építőanyagok használatára is figyeljünk. Hozzátette akkor következik majd be változás, amikor az autonóm házak, autonóm falvak és kistérségek mozaikszerűn borítják be hazánkat.

A könyvet Szentmihályi-Nagy István a kiadó, Passzívházak Mindenkinek Kft. ügyvezetője ismertette. Elmondta, a szerző, Adolf W. Sommer gyakorlott passzívház-építő, aki az elméleti alapok mellett számos gyakorlati példával segíti a passzívházak tervezőit, kivitelezőt. Hozzátette, reméli a következő kiadást számos hazai példa fogja színesíteni.

Ajánlott tartalom

Egzotikus betegségek terjedhetnek el Németországban az éghajlatváltozás miatt

Messzi földről származó különleges betegségek terjedhetnek el Németországban az éghajlatváltozás miatt, amire fel kell készíteni az orvosokat - hangsúlyozta egy hétfőn ismertetett nyilatkozatában az országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetője.