Nem akármilyen kezdeményezéssel próbálja ösztönözni az új-zélandi Make Collective vállalat a kollégáit arra, hogy kerékpárral járjanak be dolgozni.

Pénzt ajánl egy cég, hogy a dolgozói kerékpárral járjanak munkába

Nem akármilyen kezdeményezéssel próbálja ösztönözni az új-zélandi Make Collective vállalat a kollégáit arra, hogy kerékpárral járjanak be dolgozni.

Konkrétan napi 5 dollárt ajánlnak fel annak, aki hajlandó nyeregbe pattanni, hogy biciklivel közlekedjen a munkahelyére. A nagyon elszántaknak pedig, akik több mint hat hónapig résztvevői ennek a programnak, napi 10 dollárt ajánlanak fel. A pénzt év végi bónuszként zsebelhetik be a dolgozók. A cég főnöke, Tim Chesney szintén nagy kerékpáros. Szerette volna arra ösztönözni a körülötte lévő embereket, hogy ők is gyakorolják ezt a hasznos tevékenységet. Fitté tesz, egészséges, környezettudatos és még az utazást is élménnyé varázsolhatja.

Chesney a legjobb ösztönzést erre a megoldásra a pénzben látta, írja a flowcycle.hu. Christchurch városában, ahol ez a kis cég is működik, egyre nagyobb figyelmet szentelnek a kerékpáros infrastruktúra kiépítésére, növelve ezzel a biciklisek biztonságát. Ez pedig kulcsfontosságú abban, hogy minél többen kerékpárra merészkedjenek. Chesney reméli, hogy a jövőben majd más vállalatok is csatlakoznak a kezdeményezéshez, akár Új-Zélandon, vagy a világ más tájain.

Ajánlott tartalom

Az EIT Summit 2024 díjazottai Brüsszelben: Európa legnagyobb innovációs hálózata

Február 20-án, Brüsszelben rendezték meg az EIT Summitot, ahol négy kategóriában díjakat is átadtak.