Lehet, hogy nem vagyunk nagy rajongói a műanyag vizes palackoknak, de az új Petal Drops csapadékvíz-gyűjtő virág minden használható ötlet csúcsán üldögél.

PetalDrops: gyűjts könnyedén esővizet!

Lehet, hogy nem vagyunk nagy rajongói a műanyag vizes palackoknak, de az új Petal Drops csapadékvíz-gyűjtő virág minden használható ötlet csúcsán üldögél.

A PetalDrops újrahasznosított esővíz gyűjtő remek ökokütyü környezettudatos lányoknak és fiúknak, akik a következő zöld szerkentyűre várnak.

A Quirkly csapata által tervezett okos kis virág vége egy ugyanolyan szabvány kupak, ami minden vizes palackra passzol. A természet alapelveinek segítségével a Quirkly megalkotott egy „új” találmányt. Amíg te lehet, hogy nem szeretnéd magad összegyűjteni az esővizet és aztán meginni azt, ha valaki véletlenül egy kis helyen él, ez egy jó alternatívája lehet a nagyobb esővízgyűjtőknek. Azoknak az embereknek, akiknek nincs elég helyük egy nagyobb gyűjtőrendszer telepítéséhez (tehát állandó öntözést igénylő területeik sincsenek), megoldást jelenthet ez a szerkentyű. De ha mégis vannak mondjuk szobanövényeik, vagy pár cserepes virág a teraszon, akkor egyszerűen csak be kell szerezniük egy-két ilyen PetalDrops-t, összegyűjteni az esővizet és meglocsolni azokat a növényeket, vagy felhasználni más célokra.

A Petal Drops 100 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek. Fogadni mernénk, ha egyszer elkezdesz esővizet gyűjteni, hamarosan rengeteg felhasználási módot fogsz találni. Csak győződj meg arról, hogy egyidejűleg nem teremtesz melegágyat a szúnyogoknak!

A Quirky kezdő vállalkozók számára tervez online. Elkészítik a rendelésed, amiért igazán kevés díjat számolnak fel. A tagok szavazhatnak bizonyos projektekre – eldönthetik, érdemes-e a gyártásra és a forgalmazásra.
Ezen az oldalon http://www.quirky.com/ 4.50 dollárért vásárolhatod meg a Petal Drops-t, de webáruházukban más hasznos kütyü között is válogathatsz.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.