Piaci körkép: gázos autók 1,5 millióig

Mennyiért kíván tankolni? 450-ért vagy 240-ért? Ha utóbbit választaná, Önnek is gázos autót érdemes keresnie.

Soha nem volt még ilyen komoly létjogosultsága a gázüzemnek, mint most − hiszen az átalakítási árak lényegében nem változtak az elmúlt évek során. Motortól, gázrendszertől függően 160-500 ezer forint közötti összegből “gázosítható” egy autó, míg az üzemanyagárak szűnni nem akaró, legfeljebb egy-egy hétre megtorpanó vagy stagnáló drágulásával egyre gyorsabban, akár már 10 ezer kilométer alatt is megtérülhet az átalakítás. Használt − vagy akár új példányt keresve − pedig logikus választásnak tűnik már eleve gázüzemre átalakítottat keresni. Így ugyanis használt példánynál, a legtöbb egyéb extrához hasonlóan, a gázrendszer ára, vagy árának egy része is megspórolható. Korábban félmilliós válságautókat és 2,5 millióig, 5 évnél nem idősebbeket néztünk. Mindkét körben bőven voltak találatok, így most a legjellemzőbb paraméterek szerint, a 12 éves átlagéletkornál nem öregebb és az 1,6 milliós használtpiaci átlagárnál nem drágább példányokat kerestünk − az ennyiért hirdetetteket csaknem kivétel nélkül le lehet alkudni a bűvös 1,5 milliós árra. Mivel ritka az olyan vásárló, aki ha egy adott összegért néz autót, jóval szerényebb árú és persze minőségű modellel beérné, minimum árat is beállítottunk keresésünkkor: 1,3 millió forintot.

Elvártunk továbbá légkondicionálót, érvényes hazai forgalmi engedélyt és most is meglévő sérüléstől mentes állapotot − azt persze senki sem tudhatja, hogy korábban voltak-e törve a keresett és talált példányok. Kínálat ilyen paraméterekkel is van, cikkünk írásakor 41 autó maradt fenn a szűrőn. Egyértelműen látható, hogy aki autójába gázszettet vesz, az zömében sokat autózik, évi 20-30 ezer kilométeres átlagfutásra nyugodtan lehet számítani, mint mindenhol, itt is vannak jónak tűnő fogások. Például szervizkönyves Nissan Micra 5 évesen 66 ezer kilométerrel 1,5 millióért, vagy 3 éves Chevrolet Lacetti 1,6-os motorral ugyanennyiért. Szintén lehet érdekes egy 2005-ös, 126 ezer kilométert futott Opel Astra. Olyan vásárlónak ugyanis, aki nem kíván évi több tízezer kilométert menni, még hosszú ideig jó lehet egy ilyen autó − amennyiben valóban annyit futott, s megfelelően szervizelt.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Elektromos autók gyártásába kezd a szerbiai Fiat

A külföldi továbbképzés vagy felmondás között választhatnak a szerbiai Fiat-gyár dolgozói, miután a gyár elektromos autók gyártását készíti elő, és az anyacég, a Stellantis szerint a dolgozókat ehhez át kell képezni - adta hírül a Telegraf című belgrádi napilap szerdán.