Pillepalack-tutajokon utaznak végig a Maroson gyergyószentmiklósi tűzoltók

A környezetszennyezés veszélyeire hívja fel a figyelmet az a nyolc gyergyószentmiklósi tűzoltó, aki pillepalackokból épített tutajokon teszi meg az utat végig a Maroson, egészen a Tiszáig.

Az indulásról a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség számolt be az egyik közösségi portálon. Megemlítették: a tűzoltók tavaly az Olt folyón tutajoztak a forrásvidéktől a Dunáig. A tutajokat háromezer pillepalakcból építették, amelyeket Gyergyószentmiklós környékén a helyi közösség bevonásával gyűjtöttek. A tutajokat Gyergyóremeténél, a Maros forrásától mintegy 50 kilométerre tették vízre hétfőn és számításaik szerint körülbelül két hét alatt jutnak el a Tiszáig. A székelyföldi Nagy-Hagymás hegységben eredő Maros a Tisza legnagyobb mellékfolyója. 789 kilométeres hosszából 761 kilométeren Románia területén folyik. A gyergyószentmiklósi tűzoltók a Maros forrásából származó vizet is visznek szegedi kollégáiknak.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.