Pingvineknek kötnek pulóvert a lelkes állatvédők

Húszezer pulóvert kötöttek pingvineknek: az egész egy hamburgi állatvédő ötlete volt, aki az olajszennyeződéstől akarta a pulóverekkel megvédeni az állatok tollazatát. Az ötlete kötésre ösztönözte Európa állatbarátait, a pulóverek hajón indulnak hamarosan Melbourne-be.

Egyre több pulóvert kötnek pingvineknek egy lelkes hamburgi állatvédő felhívására, hogy így védjék az állatok tollát a veszélyes szennyeződéstől. Az Angelika Regenstein által indított akció eredményeként már több mint húszezer, különböző színű és mintájú pulóver gyűlt össze a nő utazási irodájában, és tovább érkeznek a csomagok. A segélyakció áprilisban kezdődött, amikor a 64 éves nő a Hamburger Abendblatt című laphoz fordult, hogy társakat találjon projektjéhez. Regensteinnek egy ausztráliai tengeri olajkatasztrófa után támadt az ötlete, hogy pulóvereket kössön az olajszennyezés által fenyegetett kék pingvinek védelmére. A fenyegetett madarakat az aktivisták befogják, megtisztítják, majd felöltöztetik őket a pulóverekbe, hogy megvédjék tollazatukat a veszélyes olajrétegtől. Miután a sajtó felkapta az akciót, a pulóverkötési láz nem várt méreteket kezdett ölteni. “Egész Európából érkeztek a segítőkész emberek csomagjai Regenstein üzletébe. Jöttek pulóverek Izlandról, Belgiumból, Luxemburgból, Ausztriából, Svájcból, Tunéziából, Olaszországból, Spanyolországból és Törökországból is, de most már elég lesz. A csomagokat már csak hétfőig vesszük át” – mondta el a lapnak Regenstein. A kötött pulóvereket száz óriási dobozban bocsátják útjukra hajón Melbourne felé.

Ajánlott tartalom

Megújulhat az I. kerületi Clark Ádám tér

Európai uniós forrásból újulhat majd meg az I. kerületi Clark Ádám tér a következő ciklusban, a rekonstrukció tervei már készen vannak - közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.