Pofás kis rajztörténet a Formula E megszületéséről

A Formula E elektromos autóverseny-sorozat megszületése valójában pofonegyszerű volt, legalábbis ezt mutatja a hivatalos animációs videó.

A Formula E sorozat 2014-ben indul útjára, melyet már most hatalmas érdeklődés övez. A bajnokságban összesen 10 csapat képviselteti majd magát. Ezen csapatok közül az egyik az amerikai IndyCar bajnoké, mely Andretti Autosport néven fog futni. Az eredeti tervek szerint 10 versenyből fog állni az első szezon, mely szeptemberből egészen 2015 júniusáig tart majd. Az első versenyig még sokat kell várnunk, de arra nem, hogy bemutatkozzon az első “fecske”. A gép a szeptemberben megrendezésre került Frankfurti Autószalonon debütált. A csapatok a Renault-val közösen fejlesztett Spark Racing Technologies kasztnijaival fognak versenyezni. A francia gyártó például a kasztni tervezésében és az elektronikus vezérlőegységek kialakításában segít. Mindeközben a McLaren a motorok fejlesztésében segít, addig a gumikat a Michelin biztosítja, írja a tisztajovo.hu.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.