Pólók a Földért, pólók Japánért

A földrengés, a cunami, és a súlyosbodó nukleáris helyzet Japánban világszerte összefogásra bíztatja az embereket. Amerikában Lady Gaga másfél millió dollárt hozó karkötőüzlete után, most megjelentek a katasztrófa károsultjait támogató We Add Up pólók.

A We Add Up egy számos területen megjelenő, fenntarthatóságért és környezetvédelemért küzdő alapítvány. 2002-ben alapította egy édesanya és lánya, akik világ életükben pártolták a zöld mozgalmakat. A kertek szépítésétől kezdve, a vegetáriánus életmódon és az újrahasznosításon keresztül, a hibrid autók támogatásáig minden területen jelen vannak. Az egészséges és környezettudatos életmódot szeretnék népszerűsíteni és központi elfoglaltságukkal, a pólóárusítással össze szeretnék hozni az embereket. Aktuálisan, a japán károsultakért is készítettek pólókat, melyek bármilyen méretben, bármilyen fazonban (még babarugdalózóként is) megrendelhetőek a világ bármely részéről. A póló rendelésekor megadhatjuk, melyik ügyet szeretnénk pénzünkkel támogatni, és a nyomtatott ruhadarabra egyedi megrendelői számot kapunk, amelyből a világon nincs több. A japán károsultakat támogató póló mintáját úgy szerkesztették meg, hogy a „We love Japan” felirat középső szavát a japán kanji írásmód karaktere helyettesíti.
Judy Pezdir és Jill Palermo, a kezdeményezés megalapítói arra szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy egy ember, egyedül nem képes megváltani a világot, de sok kicsi sokra megy. Egy pólót mindenki megengedhet magának, és lehet, hogy pont ez az összeg hiányzik egy jótétemény megvalósításához. Az anya-lánya páros ezen kívül szeretné, ha a póló összehozná a környezettudatos embereket akár az utcán is.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.