Kezdőlap / Egyéb / Posztolt Elon Musk, zuhanni kezdett a Tesla részvények ára

Posztolt Elon Musk, zuhanni kezdett a Tesla részvények ára

Nem is kétséges, hogy Elon Musk nem tart annyira a koronavírus-járvány következményeitől, mint az emberek többsége.

Ennek a Tesla első embere már többször is hangot adott a Twitteren, szerinte ugyanis a házi karantén megegyezik a házi őrizettel, a dél-afrikai származású üzletember pedig nem képes nyugodtan nézni, ahogy az Egyesült Államok “fogságban tartja” a lakosait. Ezesetben azonban még a SpaceX és a Tesla legnagyobb rajongói sem feltétlen értenek egyet vakon Muskkal, akinél egymást követik a botrányos tweetek, írta a teslasok.hu. A gyártó első embere azonban ha eddig nem, akkor most biztosan átlépett egy határvonalat, hiszen előzmények nélkül arról posztolt, hogy szerinte túlzottan magasan van a Tesla-részvények árfolyama.

“Véleményem szerint túl magas a Tesla-részvények ára”

A befektetők azonnal reagáltak Musk bejegyzésére, és perceken belül jelentősen negatív irányba mozdult az amerikai autógyártó részvényeinek értéke. A tweet előtt még 760 dollár környékén jegyezték a Tesla árfolyamát, ez azonban hamarosan egészen 683 dollárig zuhant. Számíthatunk rá, hogy a Tesla piaci értékét erősen befolyásoló megnyilvánulása miatt ismét eljárás indul a Tesla vezére ellen, ám arról fogalmunk sincs, hogy miért írta ki ezt Musk a Twitterre. Néhány perccel a poszt megjelenése után, amikor már biztosan látták, hogy mekkora hatással lett ez a Tesla részvényeinek értékére, Musk egy újabb posztban azt írta a Twitteren, hogy “Most pedig adják vissza az emberek SZABADSÁGÁT!”. Egy perccel a Tesla részvényárfolyamát kritizáló poszt előtt pedig Musk még arról írt ugyanezen a platformon, hogy el fogja adni majdnem az összes tulajdonát, és még egy házat sem akar a birtokában tudni.

Ajánlott tartalom

Látványosan csökkenti a villanyszámlát a napelemes rendszer?

Egy lillafüredi étterem tulajdonosa úgy számol, hogy 6,5 év alatt megtérül a beruházása, amivel évente 800.000 forintot takarít meg.