Olcsó és Praktikus hőszivattyú a General Electrictől

Az építők és a tulajdonosok már régóta vártak egy olyan hőszivattyúra, mely, amellett hogy praktikus és könnyen beépíthető, még olcsó is. A General Electric új, Weathertron névre keresztelt hőszivattyúja megvalósíthatja az elképzeléseiket, a gyártó kifejezetten a tömegpiacra szánta és tervezte termékét.

A 3 tonnás berendezés egy hétszobás ház megfelelő hűtését és fűtését képes ellátni -20 C°-tól egészen 120 C°-ig. A Weathertron költségei 2000 $-ra rúgnak, jó hír azonban, hogy ez az összeg magában foglalja a pénzügyileg szintén megterhelő telepítést is.

A szivattyú villamosenergiával működik, motoros kompresszort is tekercseket használ, hasonlóan a hagyományos hűtőszekrényekhez, hogy az ideális hőmérsékletet biztosítsa. Nyáron beszívja a ház meleg levegőjét, melyet, miután a hűtőszerelvényen átáramlott, hideg levegőként juttat vissza. Télen a kinti hideg levegőt szívja be, amely ezután egy még hidegebb tekercsen megy keresztül, ezáltal a rendszert hőhöz juttatva, majd a nyert hő folyadék formájában a kompresszorba érkezik, ahol az még magasabb hőmérsékletre melegíti. 20 C°-nál alacsonyabb kinti hőmérséklet esetén csökken a fenti rendszer hatékonysága, így egy extra elektromos fűtőegység is működésbe lép.

hőszivattyú elve

A Cape Canaveral új lakásépítési projekt már ezer hőszivattyúra adott le megrendelést a GE-nek, remek lökést adva a megvalósítandó terveknek, hiszen a gyártó az értékesítési célt az elkövetkező három évre az elmúlt hét esztendő négyszeresében határozta meg. A szélesebb körű elterjedést, annak ellenére, hogy a terméket kifejezetten a mass piacra szánták, gátolhatja hatékonyságának területi korlátozottsága. Az enyhe éghajlatú déli területeken kívül, ahol télen nem kell nagyon fűteni, még mindig drága az ilyen hőszivattyú működése.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki ingyen telepítene napelemeket a tetőre

5 nap és indul az ország eddigi nagyobb napelemes pályázata. Részletek.

Nincs hozzászólás

  1. Talán a válság az “oka”,hogy azért sok fontos berendezés ára is normalizálódik.
    Várjuk a magyarországi forgalmazót:)