Pünkösdkor is a megszokott rend szerint szállítják el a hulladékot Budapesten

Pünkösd vasárnapján és hétfőjén is a megszokott, az adott napi menetrend szerint szállítják el a MOHU Budapest Zrt. munkatársai az időben kikészített háztartási és szelektív hulladékot Budapesten és egyes agglomerációs településeken – közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Azt írták, hogy szombaton a szemléletformáló és újrahasználati központok, valamint a lakossági szelektívhulladék-gyűjtő udvarok is az emberek rendelkezésére állnak. Az újrahasználati központok és a kiemelt, nagy forgalmú udvarok szombati nyitvatartással 8.00 és 16.30 között, a kisebb forgalmú udvarok 8.00 és 13.30 között. Vasárnap és hétfőn a szemléletformáló és újrahasználati központok, valamint a szelektívhulladék-gyűjtő udvarok az ünnepre tekintettel zárva tartanak, majd keddtől ismét a szokásos nyitvatartással várják a környezettudatos lakosokat – áll a közleményben.

Ajánlott tartalom

Riasztó képet mutat a magyar serdülők egészségmagatartása

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségiállapot-mutatók, de javuló tendenciák is megfigyelhetők a magyar iskolások körében – állapítják meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésük alapján. A vizsgálat a WHO-val és hazai partnerként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel együttműködésben zajlott, az „Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása” nemzetközi kutatás részeként.