Randevúzz a Földdel!

A Föld állapotára hívja fel a figyelmet Luc Besson és Yann-Arthus Betrand egyedülálló együttműködéséből született Home című film, melyet június 5-én mutatnak be a KultúrPart, a Magyar Telekom és a Forum Home Entertainment jóvoltából a Millenárison, a „Randevú a Földdel” rendezvény keretében. Az ingyenes vetítésre több világvárosban is sor kerül, ily módon összekapcsolva a Föld több pontját, a magyarországi helyszínen pedig a Luc Bessonnal készült interjút is bemutatják.

A Környezetvédelmi Világnapon nézők ezrei láthatják a Nagy kékség rendezője, Luc Besson és a neves légifotós, Yann-Arthus Betrand közös, Home című filmjének ősbemutatóját a Föld több pontján, így a KultúrPart, a Magyar Telekom és a Forum Home Entertainment jóvoltából a Millenárison is. A Betrand lélegzetelállító légifelvételeivel bővelkedő film végigkalauzolja a nézőt a bolygón, bepillantást enged a Föld mindennapjaiba: az egyedülálló alkotás a megőrzés, a fenntartható fejlődés jelentőségét hangsúlyozza azáltal, hogy előrevetíti a bolygó jövőjét.

A film vetítését megelőzően a Luc Bessonnal készült interjú is vetítésre kerül, melyben a producer megosztja a nézőkkel a film készítésének hátterét, személyesen is hangsúlyozva a Föld védelmének fontosságát. A Randevú a Földdel szervezői további programokkal is várják az érdeklődőket, így gitár aláfestéssel, neves színművészek tolmácsolásában Kukorelly Endre, Varró Dániel és Tóth Krisztina klímaverseivel ismerkedhetnek a nézők, valamint az 1993-ban a világ legjobb szájharmonika-játékosa címmel kitüntetett Ferenczi György is színpadra lép. Az est moderátora Novák Péter lesz.

A rendezvényen útjára indul a Fenntarthatósági Nap Fesztivál három méter átmérőjű különleges földlabdája, mely újra és újra felbukkan majd további, a fenntarthatósághoz kapcsolódó eseményeken. A randevú jegyében pedig arra kérik a látogatókat, hogy egy cserepes virágot is hozzanak magukkal, melyet a film vetítését követően ugyanabban az időpontban mindenki annak ad át, aki legközelebb áll szívéhez, vagy akitől azt várja, hogy ezáltal emlékezzen az estére, és a növénnyel együtt ápolja a bolygóhoz fűződő viszonyát.

„Június 5-én 19 órára várjuk a Millenárison mindazokat, akik velünk együtt randevúznának a Kék Bolygóval: ezzel a közösségi megmozdulással hozzájárulhatunk ahhoz, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntarthatósági fejlődés, a környezetvédelem fontosságára. – hangsúlyozza Novák Péter.

Ajánlott tartalom

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben - közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.