Régi autója van? Keresse fel szerelőjét az új üzemanyagok miatt!

Az Autós Nagykoalíció elnöke azt javasolta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában, hogy a régebbi autók tulajdonosai keressék fel szerelőjüket és kérjenek tanácsot arról, hogy az új, bioetanolt tartalmazó benzin károsítja-e járművüket.

A műsorban elhangzott, az E10 kóddal ellátott 95-ös benzin – amelynek 10 százaléka bioetanol – károsíthatja a 2005 előtt gyártott autók üzemanyagrendszerét. Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke erre reagálva elmondta, amíg a szakemberek nem mondanak véleményt az adott autóról, mindenkinek azt javasolja, csak prémium üzemanyagot tankoljon, amelynek bioetanol-tartalma csak 5 százalék. Kitért arra is, mintegy 3,5 millió gépjármű van Magyarországon, amelyekből körülbelül 2,9 millió a személygépkocsi.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.