Rejtélyes delfinpusztulás

Mintegy harminc delfintetemet találtak a Fekete-tengerben a dél-oroszországi Bolsoj Utris-félsziget közelében – közölte kedden a természeti erőforrások és környezetvédelem minisztériuma.

Mintegy húsz elpusztult delfint búvárok fedeztek fel hatvan méter mélyen. A tárca szerint további tetemekre a félsziget partján, öt másikra pedig 5-7 méteres mélységben bukkantak rá. Az elhullott állatok védett barna delfinek voltak, amelyek főként a Krím-félsziget part menti vizeiben élnek. “A delfinek testén sérülések és daganatokra emlékeztető kinövések láthatók” – közölte a Tvoj Gyeny című napilappal Viktor Droganics búvár. Szakértők szerint a tengeri emlősök halászok áldozatai lehettek, akik uszonyukért megcsonkítják őket, amikor belegabalyodnak a hálójukba. A helyi ügyészség bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

Ajánlott tartalom

100 millió dollárt kínál Elon Musk ha tiszta levegőt készít valaki

Több mint figyelemre méltó, sőt, minden túlzás nélkül állítható, Földünk sarkalatos kérdésével függ össze Elon Musk új bejelentése, miszerint 100 millió dollárt, vagyis 30 milliárd forintot ajánl fel annak a cégnek, cégcsoportnak, legyen az bármilyen gazdasági szerveződés, amely a legüdvözítőbb technológiát hozza létre a szén-dioxid levegőből történő eltávolítására.