Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira – közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.

A szervezők üdvözlik, hogy az önkormányzatok ilyen fontosnak tartják a közlekedéshez kapcsolódó EU-s fenntarthatósági kampányt. A 180 millió forintos pályázati keretet idén az Energiaügyi Minisztérium biztosította, a támogatásokat vissza nem térítendő forrásként adják az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó programok szervezéséhez. A kiírásokat a HUMDA és a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. közösen jelentette meg – írták. Az Európai Mobilitási Hét pénteken zárult, utolsó napjára hirdették meg a szervezők az Autómentes Napot. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozatát 22. alkalommal tartották meg, az idei programok a “Takarékoskodj az energiával!” jelmondathoz kapcsolódtak – olvasható a kezdeményezés honlapján.

Ajánlott tartalom

Az EP jóváhagyta az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálat, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, nagyobb rugalmasság bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében - írta közleményében az uniós parlament szerdán.